Nieuws

Een overzicht van interessante blogs of nieuws uit ons vakgebied.

Beweegkaarten gezonde kinderopvang | Confriends | gezonde kinderopvang

Nu te verkrijgen beweegkaarten voor een gezonde kinderopvang

We staan te springen van plezier en zijn ook overdonderd over het lovende ontvangst van onze nieuwe beweegkaarten in de kinderopvang. Door de beweegkaarten van Spelenderwijs bewegen raak je dan ook direct enthousiast om nog meer te gaan bewegen met de kinderen van 0-4 jaar. Rollen als een komkommer, of tuimelen als een tomaat.

5 vragen Confriends online academie

Hartelijk dank voor uw aandacht! Ik ben Jirini Delfgaauw, 4e jaars HBO stagiair bij Confriends. Ik onderzoek de mogelijkheid naar meer keuze in het aanbieden van de trainingen van  Confriends. Daarom ben ik nieuwsgierig wanneer u zou kiezen voor een scholing in de online academie en wanneer u kiest voor een training bij u op […]

Jirini Delfgaauw

Jirini Delfgaauw stelt zich voor

Stagiaires. Zo af en toe begeleiden een stagiair van de Hoge School van Amsterdam, richting oefentherapie Mensendieck. Op deze opleiding liggen de roots van de oprichters van Confriends, Eileen Kalkman en Miranda Rep. Dit keer hebben we een eindejaar stagiair Jirini Delfgaauw. We zijn blij met deze gedreven, nieuwsgierige, enthousiaste en vrolijke aankomende collega. Onze […]

Confriends verzorgt workshop op congres Dag van de Verzorgende 9 september 2021

Speciaal voor verzorgenden wordt 9 september het congres Dag van de Verzorgende gehouden. Confriends heeft de eer om voor deze belangrijke doelgroep een workshop te geven. Een actieve workshop over Oplossingsgericht communiceren op de werkvloer. Ben jij erbij?

Kleine Koningspelen organisatie tips | Confriends

Kleine Koningsspelen organiseren. Hoe dan? Lees onze inspiratie tips.

Kleine Koningsspelen organiseren? Lees de inspiratie tips van Confriends speciaal voor de kinderopvang, gastouderburo’s en de peuterspeelzalen. Natuurlijk doen de baby’s, dreumesen en peuters ook mee op 22 of 21 april met de kleine Koningsspelen!

www.confriends.nl incompany training

Zowel live online, als fysiek op locatie mogelijk

Fysiek op locatie trainen is vanaf 3 maart weer mogelijk. Momenteel verzorgen we onze coaching en trainingen zowel live online als fysiek op locatie. Uiteraard volgen we daarbij de richtlijnen van het RIVM en het protocol Veilig Trainen van de Nobtra.

online advies thuiswerken ergonomie werkplekcheck

Bijscholing ergocoaches in ergonomisch en gezond thuiswerken

Speciaal voor ergocoaches, preventiemedewerkers, arbocoordinatoren die willen bijscholen in gezond thuiswerken. Steeds meer medewerkers werken vanuit huis. Dit betekent voor de ergocoach een andere manier van werken dan gewend. Hoe kun je bijvoorbeeld als ergocoach vanaf een afstand medewerkers coachen op het ergonomisch instellen van hun thuiswerkplek?

Lekker Fit! Voeding en bewegen training kinderopvang

Het Lekker Fit! programma gaat ook in 2021 door! Ook online scholing. Voor kinderopvang 0-4 jaar.

Speciaal voor kinderopvanglocaties in Rotterdam voor kinderen van 0-4 jaar. Confriends begeleidt en traint kinderopvang locaties sinds 2012 in het succesvolle lekker Fit! programma. Ook in 2021 gaan we hier mee door. Doen jullie met ons mee? Nu ook via live online scholing!

www.confriends.nl incompany training

Corona update: al onze trainingen live in onze virtuele classroom tot 19 januari 2021

Tot 19 januari verzorgen we al onze trainingen live online in onze virtuele classroom. Afhankelijk van de COVID maatregelen kunnen we hopelijk vanaf 19 januari 2021 ook weer fysieke bijeenkomsten verzorgen.

Trainingen scholing Kinderopvang

10 TIPS VOOR MEER RUST IN JE HOOFD EN MEER RUST OP DE GROEP KINDEROPVANG

Tijdens onze trainingen krijgen we vaak de vraag: “Hoe maak ik mezelf rustig en ontspannen tijdens het werk op drukke dagen? Of “Hoe krijgen we de kinderen na drukke beweegactiviteiten weer rustig op de groep?” Het leuke is: op beide vragen geven we vaak dezelfde antwoorden. We gaan dan ook voor twee vliegen in 1 klap, rust in je hoofd en rust op de groep!

Trainingen Kraamzorg, ook online, met KCK punten

Onze (online) trainingen voor de kraamzorg met KCKZ punten

Hieronder een overzicht van onze kraamzorg trainingen met accreditatiepunten van KCKZ. Dit geldt zowel voor de trainingen die we incompany fysiek bij u op de werkvloer aanbieden, onze open inschrijvingstrainingen, als onze live online trainingen in onze virtuele classroom.

dag van sociaal werker Confriends

Confriends verzorgt een kennissessie op de Dag van de Sociaal Werker

Ja wat fijn!! De Dag van de Sociaal Werker is verplaatst naar 26 augustus 2020. Door de COVID kon deze dag op 18 maart helaas niet doorgaan. Wat goed dat de organisatie deze nu Corona proof kan organiseren. Lees hier wat Confriends gaat doen op deze dag.

www.confriends.nl incompany training

Corona update: vanaf 1 juni zowel fysiek op locatie als online trainingen

Vanaf 1 juni verzorgen wij ook weer trainingen op locatie. Uiteraard volgen we hierbij de richtlijnen opgesteld door het RIVM. Daarnaast blijven we online trainingen en coaching aanbieden via onze virtual classroom of videoconsult.

thuiswerkplek goed zitten ergonomie

Thuiswerkplek: dynamisch zitten achter je beeldscherm

Nu we meer thuiswerken is het goed om eens stil te staan bij je werkplek thuis. Lees meer hoe je dynamischer en actiever thuis kan werken achter een beeldscherm. En check onze online training over ergonomisch en gezond thuiswerken!

workshop ademwijs in de kinderopvang | Confriends

Online workshop Ademwijs in huis op 15, 22 en 29 april

Een workshop voor iedereen! Tijdens deze workshop krijg je ademtips van onze trainer Lilian Korzilius. Je kunt vragen stellen over ons ademsysteem en je gaat samen adem oefeningen doen. Het maakt niet uit hoe ervaren je bent met bewust ademen, iedereen kan meedoen! Thuis ademen is praktisch, simpel en comfortabel. We eindigen de workshop met […]

www.confriends.nl incompany training

Update Corona; tot 20 mei geen fysieke bijeenkomsten, wel online!

Al onze fysieke bijeenkomsten zijn opgeschort tot 20 mei. We bieden momenteel zoveel mogelijk live online trainingen, zodat de deelnemers zich kunnen blijven ontwikkelen en met hun gestarte leertrajecten door kunnen gaan. In overleg met opdrachtgevers bieden we maatwerk online en we bieden een aantal open inschrijving online workshops.

Online workshop Mind

TAKE CARE! Meld je aan voor de gratis online workshop MIND

Take care. Meld je aan voor de gratis online workshop MIND van Confriends. Je ontvangt 5 handige tools om stress de baas te zijn, je maakt een energieplan welke je thuis goed kunt gebruiken en je wordt je bewust van de invloed van stress op je MIND. En natuurlijk ook op je body.

online training gezond werken Confriends

Online trainingen, coaching en trajecten in tijden van Corona

Wij zijn achter de schermen druk bezig onze trainingen zoveel mogelijk naar online leren en coachen om te zetten. Juist in deze tijden is belangrijk dat medewerkers en teams zich blijven ontwikkelen. We zijn nu al enthousiast over de diverse mogelijkheden die online leren biedt. Zelfs zo enthousiast dat we kansen zien om na de […]

Download de tips: Lekker Fit! met je peuter thuis

Lekker Fitte peuters thuis. De trainers en collega’s van Confriends geven tips over beweegactiviteiten voor ouders en kind, waterdrinken, fruitbingo, dagritme, moestuintje kweken thuis. Tips voor ouders.

Strooi confetti naar je grootste irritatie

Bedank je grootste irritatie. In de Confriends workshop Sterk in werk over kernkwaliteiten van Daniel Ofman leer je de waarde in te zien van het gedrag wat je irriteert bij een ander. Haal het beste in elkaar naar boven in deze workshop. Geschikt voor teams in alle branches.

workshop ademwijs in de kinderopvang | Confriends

Gratis on line ademworkshop op 18 en 25 maart en 1 april 2020

Wat een mooie actie! Onze adem- en communicatie trainer Lilian Korzilius biedt vanaf aanstaande woensdag 18 maart jullie de mogelijkheid om deel te nemen aan de online workshop Ademwijs in huis! Geef je op via een mail naar korzilius@confriends.nl Tijdens deze workshop krijg je ademtips, kan je vragen aan Lilian stellen over ons ademsysteem en […]

www.confriends.nl incompany training

Al onze fysieke bijeenkomsten vervallen tot 6 april in verband met het Corona virus

Ook wij willen een bijdrage leveren om het Corona virus zo min mogelijk te verspreiden. Omdat wij gezondheid ontzettend belangrijk vinden hebben we besloten om al onze fysieke bijeenkomsten te cancelen tot 6 april. Alle fysieke bijeenkomsten zullen verzet worden naar een later moment. Heb je vragen naar aanleiding van deze informatie; bel of mail […]

Empowerment workshop Maak werk van je kwaliteiten | Confriends

Confriends op de dag van de sociaal werker

Op 18 maart 2020 verzorgt Confriends een kennissessie over Maak werk van je kwaliteiten en gaan we los op het ontspanningsplein met Ademwijs in Silent Disco. Korte sessies waarin deelnemers onderdelen gaan ervaren van onze Ademwijs in de zorg training of workshop. Welverdiende empowerment en ontspanning voor sociaal werkers! Ook staan we met een Confriends […]

workshop ademwijs in de kinderopvang | Confriends

Ademwijs in de Kinderopvang!?

Vaak stel ik de vraag aan deelnemers van mijn ademworkshops: wat is het meest wezenlijke wat we kunnen doen om in leven te blijven? Ik krijg dan vaak als eerste te horen dat we moeten zorgen voor genoeg voedsel en water. Niet zo’n hele gekke gedachte. En toch is het opmerkelijk dat er niet gelijk […]

Lekker Fit! Kinderopvang Confriends

Als kinderopvanglocatie meedoen aan het lekker Fit! project (0-4 jaar) in Rotterdam?

We hebben ontzettend goed nieuws! Het Lekker Fit! programma gaat door in Rotterdam. Dat betekent dat er nog meer kinderopvangorganisaties kunnen meedoen aan Lekker Fit! Ook jullie organisatie en locatie komt in aanmerking voor deelname. Confriends maakt zich sterk om alle kinderen in Rotterdam een gezonde start te geven! Doen jullie met ons mee? Deelname […]

Tip van de ergocoach kinderopvang

Hoe vaak tillen de pedagogische medewerkers in jouw organsiatie de kinderen die kunnen lopen op een dag? Bijvoorbeeld hoe komen de kinderen die kunnen lopen bij jullie ‘s morgens de ruimte binnen? Op de arm bij papa of mama? En geeft papa of mama het kind dan over in hun armen? Staan ze dan met […]

Workshops Kraamzorg empowerment kraamzorgdag confriends

Confriends verzorgt workshops op Dag van de Kraamzorg 13 september 2019

Op vrijdag 13 september 2019 verzorgt Confriends empowerment workshops voor kraamverzorgenden op de Dag van de Kraamzorg te Nieuwegein. Ook zullen we een stand op de beursvloer bemannen, zodat je met al je vragen over trainingen en trajecten voor kraamverzorgenden bij ons terecht kan. Maak werk van je kwaliteiten! Weten waar je goed in bent, […]

themazwemmen groente en fruit

Duiken als een banaan. Gezonde leefstijl tijdens schoolzwemmen.

In de week van 3 t/m 7 juni maken er 1200 schoolkinderen kennis met het interactieve lespakket over gezonde leefstijl tijdens hun schoolzwemles. Zwemmen en ondertussen leren over waarom bijv. groente en fruit eten gezond is. GGD Haaglanden, Zuiderpark zwembad en Confriends ontwikkelden een lespakket.

Kleine Koningspelen organisatie tips | Confriends

Kleine Koningsspelen organiseren. Hoe dan? Lees onze inspiratie tips.

Kleine Koningsspelen organiseren? Lees de inspiratie tips van Confriends speciaal voor de kinderopvang, gastouderburo’s en de peuterspeelzalen. Natuurlijk doen de baby’s, dreumesen en peuters ook mee op 23 april met de kleine Koningsspelen!

Kleine Koningsspelen | Confriends

Kleine Koningsspelen! Doen jullie mee?

Een artikel boordevol beweeg ideeën voor de kleine Koningsspelen op 12 april. Speciaal voor kinderdagverblijven, gastouders en voorscholen en peuterspeelzalen.

Tiltraining Kraamzorg in Gezond werken | Praktijkgericht | Confriends

Onze training kraamzorg in vakblad Kraamsupport met actiekorting

Trots zijn wij op het artikel in het vakblad KraamSupport. Laura Jansma schreef over onze Confriends training “Fit en gezond in de kraamzorg.” Met leuke tips voor gezonder werken in de kraamzorg, reacties van onze deelnemers en een actiekorting voor kraamzorgorganisaties die voor 15 april een training aanvragen, met de code vermeld in het artikel. […]

Workshop Ademwijs in de kinderopvang | Confriends

Nieuwe workshop Ademwijs in de kinderopvang!

Vanaf deze week bieden we een nieuwe workshop aan. Leer in deze workshop alles over de ademhaling voor nog meer rust en ontspanning op de groep! Speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang. Onze ademtrainer Lilian Korzilius maakt pedagogische medewerkers bewust van het grote effect dat de ademhaling heeft op het welbevinden van de kinderen en de […]

teamtrainingen www.confriends.nl

Hebben jullie al jaardoelen voor 2019?

Jaardoelen stellen met je team is belangrijk. Doelen stellen geeft namelijk richting, zodat iedereen weet; waar gaan we voor en wat willen we het komende jaar bereiken? Het einde van het jaar of de start van het nieuwe jaar is een mooi moment om daar als leidinggevende samen met je team bij stil te staan. Heeft […]

Training Effectief communiceren incompany | Confriends

Ben je in of uit contact? De kunst van verbinding maken.

Hoe komt het dat het ene gesprek makkelijker verloopt dan de ander? Je herkent het vast wel met de ene collega of klant heb je meer een “klik” dan met de andere. Soms heb je het idee dat je goed op één lijn zit met de ander en dat de communicatie lekker stroomt en soms […]

FCB subsidie aanvragen verlengd tot 15 december 2018

Voor wie? Aanvragen kan nog tot 30 november 2018, dus pak nu je kans! Speciaal voor medewerkers die vallen onder de cao Sociaal Werk, Jeugdzorg of Kinderopvang. Je kunt de subsidie zelf als medewerker of als organisatie aanvragen. Ook oud-medewerkers die korter dan zes maanden een WW-uitkering ontvangen, komen in aanmerking voor een bijdrage. Je […]

Dag van kraamzorg, Tiltraining; Gezond en fit werken | Confriends

Confriends bij Dag van de Kraamzorg

De dag van de Kraamzorg 2018 is het kennisevent voor de kraamverzorgenden. Deze vindt plaats op 14 september 2018 in Nieuwegein. Het thema van deze dag van de Kraamzorg is voorlichting en preventie. Een thema dat helemaal past bij Confriends! We hebben daarom een stand op de beursvloer en verzorgen workshops over Fit en gezond […]

Mentaal fit kinderopvang Sterk in Werktrainingen | Confriends

Hoe blijf je mentaal fit in de kinderopvang?

In ons vorige blog over de vitale kinderopvang hebben we tips gegeven over hoe je vooral fysiek fit kunt blijven. Omdat vitaliteit ook gaat over mentaal fit zijn, geven we je in deze blog 5 tips om aan je mentale fitheid te werken. Wist je dat mentaal fit zijn gaat over je mindset, persoonlijke groei […]

Preventiemedewerker en ergocoach snelstartgids | confriends

Vraag gratis download aan! TNO Snelstartgids voor ergocoaches en preventiemedewerkers

Speciaal voor ergocoaches of preventiemedewerkers! Deze handige preventiegids is ontwikkeld en samengesteld door TNO. Deze snelstartgids werkt als een stappenplan. De gids helpt je met de belangrijke eerste stappen die je als ergocoach of preventiemedewerker neemt en wijst de weg naar praktische tools, filmpjes en websites. In deze gids lees je alles over je rol […]

Confriends op de Dag van de Gezonde Kinderopvang

Ook dit jaar zijn we er weer bij op 15 juni in Doorn. De Dag van de Gezonde Kinderopvang wordt georganiseerd door Kinderopvangtotaal. Confriends verzorgt een lezing voor managers over de vitale medewerker en een lezing voor pedagogische medewerkers hoe ze ontwikkelingsgericht bewegen kunnen borgen in hun dagritme. Zien we jou ook tijdens deze dag? […]

Vitale Kinderopvang check manager

Pssst manager… Is jullie organisatie een echte vitale kinderopvang?

Doe de Vitale Kinderopvang Check! De kinderen bij jullie op de opvang drinken iedere dag water en eten groente en fruit. Ze spelen veel buiten en worden uitgedaagd in hun beweegactiviteiten. Ook de ouders worden betrokken bij de aanpak van een gezonde kinderopvang bijvoorbeeld door jullie traktatiebeleid. Maar hoe gaat het eigenlijk met de pedagogisch […]

Confriends op Jaarcongres Management Kinderopvang

Confriends verzorgt verdiepingssessie  op Jaarcongres Management Kinderopvang Op 18 mei 2018 verzorgen wij in de Reehorst te Ede, een verdiepingssessie over “De vitale medewerker” voor managers in de Kinderopvang. In deze sessie delen we onze ervaring na 22 jaar trainingen verzorgen in de kinderopvang. Hoe kun je als manager vitaliteit in je organisatie stimuleren? Vitaliteit […]

Subsidie FCB Slimme WERKvloer is weer mogelijk!

De FCB subsidie is verlengd. De afgelopen jaren hebben veel van onze klanten in de Kinderopvang, Jeugdzorg en Welzijn gebruik gemaakt van de subsidie van het FCB. Organisaties kunnen maximaal 60% subsidie ontvangen voor trainingen en trajecten. De meeste Confriends Communicatie trainingen en Sterk in werk trainingen komen in aanmerking voor deze regeling. Voor wie […]

Zitten voor jonge kinderen

Zit niet stil! Bewegend leren zitten.

Weet je dat leren zitten voor jonge kinderen door stil te zitten heel ouderwets is? Weet je dat pm-ers 50% van hun werktijd zitten. Weet je dat een kind juist leert door te bewegen en niet door stil te zitten. Weet je dat ze op de basisschool ook steeds meer bewegend leren? Weet je dat […]

Confriends verzorgt voor FNV Vrouw workshops Gezonde Leefstijl

Confriends verzorgt voor FNV Vrouw een boostcamp over keuzes maken en gezonde leefstijl op FNV vrouwenfestival op 11 maart 2018. Kom je ook naar deze inspirerende dag? Gratis voor FNV leden en slechts  5,- voor niet-leden. Kijk hier voor meer info.    

Visuele evaluatie werkvorm

Vier de successen uit 2017 met visuele evaluatie

Vier de successen uit 2017! Het jaar loopt op het einde. We zijn al druk met plannen maken voor het aankomend jaar. De tijd vliegt voorbij. Nemen jullie de tijd om samen terug te kijken naar de successen van 2017? Hebben jullie wel eens het jaar visueel geëvalueerd met het hele team? Een mooie manier […]

Kinderopvang training Lastige gesprekken

Lastige gesprekken Kinderopvang : Help! een emotionele ouder.

Lastige gesprekken met ouders? Wij leren uw pedagogisch medewerkers, mentoren en coaches hoe hier professioneel mee om te gaan. Lees onze blog met tips!

Gekleurde poppetjes om de organisatie op te stellen?

“De laatste tijd is er veel onrust binnen onze organisatie. Er wordt onderling geroddeld en de sfeer is negatief”. Tijdens een netwerkbijeenkomst spreek ik een directeur van een kleinschalige kinderopvang organisatie. Hij is moe van al het gedoe en weet niet meer wat hij eraan kan doen.

Training storytelling

Storytelling: drie tips om aantrekkelijker te schrijven

Lees in dit blog de drie tips over storytelling voor de kinderopvang. Door het gebruik van storytellingtechnieken kun je ervoor zorgen dat wat je schrijft aantrekkelijker is en daardoor beter binnenkomt en langer blijft hangen. Goed te gebruiken bij overdrachten naar ouders en collega’s, mails, rapporten, nieuwsbrieven etc.

Ja! Dit is waarom ik dit werk graag doe! Werkplezier.

Je kent het vast wel van die momenten waarop je denkt; ‘Ja! Dit is waarom ik dit werk graag doe!’ Kortom van die energiegevende momenten waar jij werkplezier ervaarde. In hoeverre ben jij je bewust van je drijfveren, kwaliteiten en overtuigingen? Waar krijg jij energie van?

Tillen in de kinderopvang

Blog: Tiltraining tijdens je werk

Lees onze blog over werkplektraining in de kinderopvang. Uiteraard ook geschikt voor andere branches waar fysieke belasting een rol speelt. Zeer effectief en praktijkgericht. Deze interventie past goed in vitaliteitsprogramma’s en bevordert duurzame inzetbaarheid.

Subsidieregeling-ESF-2014-2020

FCB Subsidie en ESF Subsidie op onze trainingen!

Wist u dat veel van onze trainingen en trajecten, in aanmerking kunnen komen voor subsidie? Wees er snel bij want op = op!

Confriends en de week van de RI&E

Confriends doet weer mee aan de week van de RIE van 12 t/m 16 juni 2017. In deze week draait alles om de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Overal in het land vinden speciale acties en activiteiten plaats.

Doe mee met de Kleine Koningsspelen

Op vrijdag 21 april 2017 vieren we voor de vijfde keer de Koningsspelen, een landelijke sportdag voor scholieren van het basisonderwijs. We zullen Confriends niet zijn als we vinden dat je daar nog jonger mee kunt beginnen.

Organiseer succesvolle Kleine Koningsspelen

Leuk, jullie gaan de Kleine Koningsspelen organiseren. Maar hoe? We helpen je op weg.

Vorstelijk ontbijten tijdens de Kleine Koningsspelen

Een gezonde start dat gunnen we ieder kind. Ontbijten doe je thuis, iedere dag. Op 21 april starten we de dag anders. We ontbijten vorstelijk met een gezond ontbijt tijdens de Kleine Koningsspelen.

Voorkom schouder- en nekklachten in de kinderopvang

Wie werkt in de kinderopvang weet dat er, zowel letterlijk als figuurlijk, veel op de nek en schouders van de pm-ers aankomt. Het is daarom niet vreemd dat nek- en schouderklachten vaak voorkomen bij medewerkers in de kinderopvang…

Blog: Even Dimmen alstublieft!

Wie werkt in de kinderopvang weet dat er, zowel letterlijk als figuurlijk, veel op de nek en schouders van de pm-ers aankomt. Het is daarom niet vreemd dat nek- en schouderklachten vaak voorkomen bij medewerkers in de kinderopvang…

Blog: Hebben jullie al een beweeghoek?

Wie werkt in de kinderopvang weet dat er, zowel letterlijk als figuurlijk, veel op de nek en schouders van de pm-ers aankomt. Het is daarom niet vreemd dat nek- en schouderklachten vaak voorkomen bij medewerkers in de kinderopvang…

Thuiswerkplek check ergonomie

Wel of niet op zitbal achter je bureau zitten?

is het goed of slecht om op een zitbal te zitten achter je bureau? De zitbal stimuleert een actieve en dynamische zithouding…

Vernieuwde arbocatalogus Kinderopvang

Hoe maak je goed arbobeleid? En waar moet je je wettelijk aan houden? Gebruik de vernieuwde Arbocatalogus: geactualiseerd en nog makkelijker te doorzoeken.

Oefeningen doen en voorlichting geven; halveert de kans op rugpijn

Uit onderzoek blijkt dat regelmatig oefeningen doen en het geven van voorlichting helpt in de strijd tegen rugklachten.