Beweegkaarten Spelenderwijs bewegen voor een gezonde kinderopvang (0-4 jaar)

Door de beweegkaarten van Spelenderwijs bewegen raak je direct enthousiast om nog meer te gaan bewegen met de kinderen van 0-4 jaar.

Rollen als een komkommer, of tuimelen als een tomaat. De beweegkaarten van Spelenderwijs bewegen zijn speciaal ontwikkeld voor alle professionals die met jonge kinderen werken en zich graag inzetten voor een gezonde jeugd. De 61 kaarten van pvc zijn waterproof en geschikt om o.a. te gebruiken in een dobbelsteen met insteekvakken van 15 x 15 cm. De beweegactiviteiten op de kaarten zijn verdeeld in 5 gezonde leefstijl pijlers; Lekker bewegen, Lekker ontspannen na inspanning, lekker in je vel zitten, lekker groente en fruit eten en lekker buitenspelen en sluiten aan bij thematisch werken. Een gezonde kinderopvang daar staan wij voor!

Bestel meteen de Spelenderwijs beweegkaarten voor een gezonde kinderopvang!

Inhoud

De kaartenset bestaat uit drie delen.

1. Baby ontwikkelstappen: De basis voor de motorische ontwikkeling wordt in de eerste 6 maanden van ons leven gelegd. De jonge baby doorloopt zo’n 25 verschillende motorische stappen voordat hij zelfstandig kan lopen. Al deze stappen doorloopt hij op zijn eigen tempo. Bied de baby de ruimte en een veilige en stimulerende omgeving aan om zich verder te ontwikkelen. We lichten 8 belangrijke mijlpalen toe met de beweegkaarten. Op de achterzijde van de kaart vertellen we waarom deze mijlpaal belangrijk is en doen we een aantal suggesties hoe je de baby kunt uitdagen met deze ontwikkelstap. Hang deze kaarten bijv. op bij de aankleedtafel.

2. Beweegcategorieën: Tussen de 1 en 8 jaar worden de basisbewegingen gevormd. Deze bewegingen vormen de basis voor de latere hogere motorische vaardigheden. Laat de kinderen zich zo breed mogelijk ontwikkelen door veel, veelzijdig en gevarieerd te bewegen. Maak gebruik van de 10 verschillende beweegcategorieën. Deze 10 motorische grondvormen geven jou vorm en structuur om een zo veelzijdig mogelijk beweegaanbod aan te bieden. Integreer en varieer deze 10 beweeg categorieën zoveel mogelijk in je beweegaanbod door de dag heen. Op de achterzijde van de kaart vertellen we meer over het belang van de specifieke beweegcategorie en hoe je deze kunt aanbieden. Gebruik deze kaarten met het plannen van je beweegactiviteiten en de keuzes maken met de aanschaf van beweegmateriaal.

3. Beweegactiviteiten: Deze kaarten zijn vooral geschikt om te gebruiken met de dobbelsteen. Rollen met de dobbelsteen helpt om bewegen te borgen in het dagritme op de kinderopvang. De kinderen raken er aan gewend en helpen je graag herinneren aan de beweegactiviteiten. Op de achterzijde van ieder kaartje staat uitleg over het belang en beweegsuggesties. Ook doen we suggesties bij welk thema je de activiteiten kunt inzetten zodat je de taalontwikkeling ook kunt stimuleren tijdens het bewegen.