Ons boek: Spelenderwijs bewegen voor 0-4 jaar

Beweegactiviteiten en beweegspellen voor 0- 4 jaar, borgen van dagelijks bewegen in de kinderopvang.

Boek Spelenderwijs bewegen | Confriends

De auteurs van het boek zijn Eileen Kalkman en Miranda Rep van Confriends. Zij geven sinds 2004 de trainingen Spelenderwijs bewegen. Het bleek dat er bij de deelnemers een grote behoefte was aan een praktisch naslagwerk waarmee ze direct aan de slag op hun locatie konden gaan. Met heel veel plezier hebben ze daarom dit boek geschreven en zijn blij dat er zoveel aandacht is om kinderen zo vroeg mogelijk plezier in bewegen te laten ontdekken. Het boek is te bestellen bij iedere boekhandel ISBN: 9789035230026, of via deze link.

Het boek is bestemd voor medewerkers in de kinderopvang, peuterspeelzalen, in buurthuizen en bij de peutergym.

Dit boek bevat:

  • Vijftien kant en klare beweegprogramma’s, ieder goed voor een half uur beweegplezier.
  • Alle beweegprogramma’s hebben een thema,  bijvoorbeeld circus, dieren, ballen en ook een verjaardagsprogramma om een kinderverjaardag eens wat actiever te vieren. Deze zijn makkelijk uitvoerbaar en verantwoord opgebouwd. Bovendien kan iedereen zelf eenvoudig variaties erop bedenken.
  • Tips om meer actief te bewegen met baby’s. Hoe bied je de ruimte voor een baby om zich goed te ontwikkelen? Denk ook eens aan ander materiaal zoals ballen, lakens, lege bakjes en pet-flessen met aantrekkelijk materiaal er in.
  • Suggesties over leuk en goedkoop materiaal. Hoe kom je aan voordelig spelmateriaal? Denk aan viltjes, dozen, knijpers, kranten, sokken, oude babykleding etc.
  • Bewegen integreren binnen de organisatie. Belangrijk is dat bewegen een dagelijkse routine wordt. Bijvoorbeeld door het opstellen van een beweegplan, het maken van een beweegbak, het aanstellen van een beweegcoach.
  • Tips om buiten ook bewust te bewegen. Lees welke actieve spelletjes je allemaal buiten kunt doen.
  • Ideeën over hoe de ouders meer te betrekken bij bewust bewegen. Organiseer een ouderavond over bewegen en laat de ouders zelf ervaren hoe leuk bewegen is.
  • Bevat onderdelen ontleend aan Beweegkriebels van het NISB

Het boek is te bestellen als naslagwerk van de training Spelenderwijs Bewegen. De trainer kan de boeken dan meenemen zodat er geen verzendkosten zijn.