training krachtig communiceren voor leidinggevenden in de kinderopvang

Krachtig communiceren voor leidinggevenden in de Kinderopvang

Professioneel communiceren vanuit leiderschap.

Locatiemanagers, (ass) leidinggevenden in de kinderopvang zijn als een spin in het web tussen de pedagogische medewerkers, management en ouders. Dat betekent dat je als leidinggevende voor lastige situaties kan komen te staan. Veranderingen binnen je team en organisatie, ouders die klagen, teamleden die minder goed functioneren etc. Soms moeten leidinggevenden durven confronteren en soms juist meer coachen. Effectieve communicatie vanuit leiderschap kan daarbij helpen!

Hoe houd je als leidinggevende de communicatie open en de sfeer op de werkvloer goed? Hoe bereik je draagvlak binnen je team en van de ouders? In deze actieve training gaan de leidinggevenden met hun persoonlijke leerdoelen aan de slag. Het is mogelijk bij deze training een trainingsacteur in te zetten. Hierdoor leren de deelnemers nog meer door te ervaren en te doen.

Wie

Locatiemanagers, leidinggevenden, assistent leidinggevenden in de kinderopvang.

Effect

Verbeteren van de professionele communicatie van de leidinggevenden op de werkvloer, vanuit persoonlijke kracht en leiderschap.

Inhoud

De leidinggevenden training “Krachtig communiceren” wordt op maat gemaakt. Aan bod kan komen:

  • Communicatievaardigheden zoals; feedback geven en ontvangen, aanspreken, actief luisteren, non-verbale communicatie, communicatiestijlen en deze toepassen tijdens teamoverleg, probleemgesprekken en lastige situaties.
  • Het oplossingsgericht omgaan met weerstand, kritiek, roddelen op de werkvloer. Win-win communicatie.
  • Professioneel communiceren vanuit de visie en het pedagogisch beleid van de organisatie.
  • Communiceren op procesniveau.
  • Model van de ijsberg; wat speelt er onder water bij jou en in het team?  Teaminzicht en teampatronen.
  • Rollen van de dramadriehoek en deze leren ombuigen naar een groeidriehoek.
  • De kunst van coachende vragen stellen; coachend leiderschap.
  • Inventariseren van verbeterpunten op het gebied van communiceren en deze oplossingsgericht benaderen.
  • Ontwikkelen van een persoonlijk actieplan; formuleren en borgen van de doelstellingen voor zowel leidinggevende als het team.

Deze training wordt ook live online aangeboden. Met precies dezelfde kwaliteit als bij een incompany- training! Kijk hier voor de mogelijkheid.
Aanvullend is individuele (online) coaching en/of werken met e-opdrachten mogelijk. Deze training “Krachtig communiceren voor leidinggevenden” staat vermeld in de scholingsgids van FCB en valt onder de scholingsregeling kinderopvang, jeugdzorg en welzijn.

Bijeenkomsten  1 – 6 dagdelen.
Prijs € 595,- per bijeenkomst per groep. BTW vrijgesteld.
Exclusief reiskosten van de trainer.