Leefstijl lessen tijdens sport en gymles

Een training voor professionals die gym- of sportinterventies geven aan jonge kinderen en leefstijl thema’s willen implementeren tijdens hun sport- of gymlessen.

“Gezonde jeugd vinden we super belangrijk. Daarom geven we ook graag onze sportlessen. Naast bewegen vinden we ook de andere leefstijl onderwerpen essentieel om aan de jonge kinderen mee te geven. Dat kan je eigenlijk niet los zien, het hoort er gewoon bij.” Deze motivatie horen we vaak van onze deelnemers. Tijdens de training krijgen de deelnemers meer kennis over het belang van water drinken, groente, fruit en volkoren eten, op tijd slapen en natuurlijk ook bewegen. Daarnaast maken ze kennis met verschillende werkvormen en materialen om in te zetten tijdens hun sport specifieke lessen. De inhoud van de training is zo ontwikkeld dat de thema’s geïntegreerd kunnen worden in de reguliere sportlessen. De training Gezonde leefstijl implementeren tijdens sport en gymlessen is ontwikkeld voor HAGG (Haagse Aanpak Gezond Gewicht) en de deelnemers zijn streetsport coördinatoren, sport coördinatoren en sportdocenten.

It takes a village to raise a child. Samen zorgen we voor een gezonde jeugd en een gezonde omgeving. Deze training past goed bij organisaties, gemeentes, JOGG gemeentes die zich inzetten voor een gezonde jeugd. In deze dynamische training leren de deelnemers door actief bezig te zijn met de leefstijl thema’s en de werkvormen. De deelnemers kunnen het geleerde meteen toepassen op de werkvloer.

Wie

Alle professional die werken met jonge kinderen en/of hun ouders.

Effect

Professionals hebben praktische informatie over leefstijl thema’s en kennen werkvormen die ze kunnen implementeren tijdens hun sportlessen.

Inhoud

  • Bewust worden van het belang als rolmodel.
  • Achtergrond informatie over de verschillende leefstijl thema’s; slapen, bewegen, water drinken, groente en fruit eten.
  • Hoofdboodschappen over de vier thema’s.
  • Werkvormen over de leefstijl thema’s die in te zetten zijn tijdens de reguliere sportlessen zoals de sport-je-fit-quiz met prikkelende vragen over de verschillende onderwerpen.
  • Uitvoering van de verschillende gezonde leefstijl thema’s in bestaande sport- of gymlessen
  • Het organiseren van themaweken,
  • Kennismaken met de verschillende materialen die in te zetten zijn.
  • Inrichten van de omgeving.
  • Implementatie van gezonde keuzes zoals waterdrinken en groente of fruit eten na afloop van de sport- of gymlessen.
  • Het betrekken en informeren van ouders bij gezonde leefstijl thema’s.
Bijeenkomsten 1 a 2 bijeenkomsten.
Prijs Op aanvraag.

Deze training is ook als online live training beschikbaar: even praktisch en effectief, zoals u dat van Confriends mag verwachten.