Maak werk van je kwaliteiten kinderopvang Confriends

Empowerment training Kinderopvang: Maak werk van je kwaliteiten

Workshop of training kinderopvang over persoonlijke groei en persoonlijk leiderschap in je werk.

Pak de regie en maak werk van je kwaliteiten! Tijdens energieke werkvormen onderzoeken en ervaren de medewerkers in de kinderopvang wat hun kwaliteiten, uitdagingen, valkuilen en allergieën op de werkvloer zijn. Deelnemers leren hun eigen kwaliteiten kwadrant in te vullen en hun persoonlijke kwaliteitenplan te maken. Wat houdt ze tegen om hun kwaliteiten in te zetten en wat kan juist versterkend werken? Ook het praktisch toepassen  op de werkvloer in samenwerking met collega’s en ouders/klanten komt ruimschoots aan de orde.

Wat is persoonlijk leiderschap en wat motiveert jou in je werk? Vragen waar de pedagogisch medewerker niet altijd bewust bij stil staat, maar die wel van grote invloed zijn op motivatie, werkplezier en loopbaan. Deelnemers  onderzoeken in deze training hun drijfveren, waarden, missie en overtuigingen. En hoe ze deze kunnen verbinden met die van de organisatie.

Om het borgen van het leerproces van de deelnemer te vergroten wordt er gewerkt met challenges. Dit zijn korte doe, schrijf en reflectie opdrachten die de deelnemer per mail tussen de bijeenkomsten ontvangt en uitdaagt om met hun leerproces en persoonlijke groei aan de slag te gaan.

Wie

Pedagogisch medewerkers en eventueel hun leidinggevenden in de kinderopvang. Ook geschikt voor medewerkers uit de Jeugdzorg, Welzijn, Kraamzorg etc.

Effect

Inzicht krijgen, versterken en het leren inzetten van persoonlijke kwaliteiten en leiderschap op de werkvloer. Persoonlijke groei en duurzame inzetbaarheid. Deze training sluit goed aan bij verandertrajecten.

Inhoud

De kinderopvang training “Maak werk van je kwaliteiten” wordt op maat gemaakt; afgestemd op de wensen van de opdrachtgever en deelnemers. Kan zowel in workshop als in trainingsvorm aangeboden worden.

Onderwerpen:

• Praktische theorie over de kernkwaliteiten model van Daniel Ofman.

• Het invullen van de eigen en/of teamkernkwadrant

• Inzicht in je drijfveren, waarden, missie, kwaliteiten en overtuigingen. En hoe deze te verbinden met de waarden en missie van de organisatie.

• Wat is leiderschap?

• Cirkel van Invloed; pro- en reactief gedrag.

• Energiegevers en energievreters op de werkvloer. Leiderschap in time- en energiemanagement

• De kracht van lichaamstaal.

• Mindset; belemmerende overtuigingen oplossingsgericht leren ombuigen.

• Borging; invullen en toepassen persoonlijke kwaliteitenplan.

Ook geschikt voor Jeugdzorg en Welzijn medewerkers. Deze training staat vermeld in de Kinderopvang werkt FCB scholingsgids.

Interesse in een trainingstraject Maak werk van je kwaliteiten? Lees hier meer!

Bijeenkomsten  1 – 6 dagdelen.
Prijs € 595,- per bijeenkomst per groep. BTW vrijgesteld.
Exclusief eventuele voorbereidingskosten en reiskosten van de trainer.