Lekker Fit! Voeding en bewegen training kinderopvang

Het Lekker Fit! programma gaat ook in 2021 door! Ook online scholing. Voor kinderopvang 0-4 jaar.

Speciaal voor kinderopvanglocaties in Rotterdam voor kinderen van 0-4 jaar. Confriends begeleidt en traint de kinderopvang locaties sinds 2012 in het succesvolle lekker Fit! programma. Gezonde leefstijl is zo belangrijk. Juist nu in deze Corona periode wordt het belang van een gezonde leefstijl voor jong en oud extra benadrukt. Daarom gaan we juist nu gewoon door met het Lekker Fit! programma. Dat betekent dat er nog meer kinderopvangorganisaties kunnen meedoen aan Lekker Fit! Wij maken ons sterk om alle kinderen in Rotterdam een gezonde start te geven! Doen jullie met ons mee? Nu ook via live online scholing!

Deelname aan Lekker Fit! 0-4 jaar

Lekker Fit! is een Rotterdams programma om een gezonde leefstijl te stimuleren onder kinderen en hun ouders. Onderdeel van het programma is Lekker Fit! aanpak 0-4 jaar voor kinderopvanglocaties in Rotterdam. Door dagelijks op een leuke manier met voeding en beweging en ontspanning bezig te zijn, op de kinderopvang, wordt een gezonde start voor jonge kinderen normaal. Een kind dat van jongs af aan gezonde gewoonten aanleert, heeft daar nu en later plezier van. Fitte kinderen zitten lekker in hun vel, ontwikkelen zich beter en blijven ook in de toekomst vaak gezonder.

Inmiddels doen 185 kinderopvanglocaties in Rotterdam mee aan het programma en worden ruim 7000 jonge kinderen bereikt. Pedagogisch medewerkers op kinderopvanglocaties gaan vooral zelf aan de slag met het uitvoeren van de aanpak. Ze brengen gezond eten en voldoende bewegen en ontspanning met enthousiasme over op de kinderen en informeren de ouders over het belang daarvan.

De Lekker Fit! trainingen nu online.

Omdat we willen dat iedereen Fit en gezond blijft bieden we de Lekker Fit! trainingen live online aan. Deze trainingen zijn live in de virtuele classrooms van Confriends te volgen met het hele team. Uiteraard zorgen we ervoor dat het team in beweging is tijdens de training. Zo blijven we met elkaar Lekker Fit! en kunnen we doorgaan met samen te zorgen voor een gezonde jeugd in de gemeente Rotterdam!

Wie kunnen er mee doen?

Kinderopvanglocaties in Rotterdam voor kinderen van 0-4 jaar kunnen meedoen aan Lekker Fit! De medewerkers van deze locaties mogen deelnemen aan de Lekker Fit! trainingen.  De trainingen voor medewerkers van kinderopvanglocaties zijn kostenloos. Daarnaast wordt er per locatie een lekker Fit! coach opgeleid die zich bezig gaat houden met het implementeren van Lekker Fit! op de locatie.

Wat kost meedoen aan het driejarig programma?

€ 450,-

Wat krijg je o.a. hiervoor?

Een Lekker Fit! beweegbak met veel beweegmateriaal voor kinderen van 0-4 jaar.
Een traktatie-rek met voorbeeldkaarten gezond trakteren voor de ouders.
Een moestuin bak met aarde en zaadjes.
2 x een (live-online) teamtraining over Lekker Fit! en hoe dit toe te passen in het dagelijks programma
1 x een (live-online)  bijeenkomst met een dietist voor een kennisspel over gezonde voeding van 0-4 jaar
1x een Lekker Fit! coach opleiding voor 1 medewerker van de locatie ( 3-daagse)
2 x per jaar terugkomdagen voor lekker Fit! coaches, managers en pm-ers

Interesse in starten met het Lekker Fit! programma op jouw locatie in maart 2021?

Wil je op jouw kinderopvang locatie in Rotterdam aan de slag met Lekker Fit!? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Lees hier meer over het programma.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *