Workshops studiedag Kinderopvang | Confriends

Ademwijs in de kinderopvang

Leer alles over de ademhaling bij kinderen voor meer rust en ontspanning op de groep

Onze adem is een zeer krachtige en natuurlijk instrument dat wij als mensen bewust kunnen inzetten. Van topsporters tot yogi’s, iedereen gebruikt de adem! Dus waarom niet de pedagogisch medewerker? Precies!

Tijdens deze leuke, luchtige en vooral actieve workshop leren de pedagogisch medewerkers van onze ademtrainer veel ademoefeningen die je met de kinderen kan doen. Ook leer je wat de invloed is van je eigen ademhaling op het kind en/of de groep.

Deelnemers leren in deze training door veel te oefenen en te doen. De pedagogisch medewerkers kunnen het geleerde meteen toepassen op de werkvloer. Zoals hoe de ademhaling te observeren, hoe de adem in te zetten om rust te brengen, te ontspannen, te focussen of om te troosten. Simpel en makkelijk toepasbaar in de praktijk, ontwikkelingsgericht en met als belangrijkste tool je eigen ademsysteem en dat van de kinderen.

Kinderen leren hun eigen adem in te zetten als ze stress of verdriet ervaren, maar ook hoe ze zich beter kunnen concentreren. Voor de pedagogisch medewerker levert het dagelijks meer rust en ruimte op in het contact met de kinderen en het team!

Voor deze training is – in verband met het coronavirus – ook een online live training ontwikkeld. Net zo praktisch, interactief en effectief zoals u dat mag verwachten van Confriends.

Meer informatie »

Wie

Pedagogisch medewerkers in de kinderopvang 0-12 jaar en hun leidinggevenden.

Effect

Pedagogisch medewerkers hebben meer kennis over het bewust inzetten van de ademhaling, voor meer rust en ontspanning op de groep.

Inhoud

  • Uitleg over de werking van ons ademsysteem.
  • Heel veel ademoefeningen voor de kinderen: de fietspomp, de beer en de aap en nog veel meer leuke en luchtige oefeningen.
  • Ademoefeningen voor de pedagogisch medewerker. Welk effect heeft jouw manier van ademen op de kinderen?
  • Ademen op muziek.
  • Ademhaling en emoties. Hoe herken je verschillende adempatronen en het onderliggende gedrag?
  • Het Adem-menu: welke ademoefening zet je wanneer in? Denk hierbij aan stress, boosheid, verdriet, of focus brengen, maar ook aan Astma , ADHD en andere aandoeningen die een sterk invloed hebben op de manier van ademen.
  • Ademhalingsoefeningen integreren in thema activiteiten.

Deze training is een van onze populaire live online trainingen. Kijk hier voor online training Ademwijs in de kinderopvang.

Bijeenkomsten 1 – 2 dagdelen.
Prijs € 545,- per bijeenkomst per groep. BTW vrijgesteld.
Exclusief reiskosten van de trainer.