Online live training Fit & Gezond, Spelenderwijs bewegen met peuters

Fit & Gezond, spelenderwijs bewegen met peuters. Een training gericht op het stimuleren van de motorische ontwikkeling en een gezonde start voor de peuters.

“Ik ga veel bewuster de verschillende beweeg categorieën inzetten bij de peuters!” “We hebben ontdekt dat er nog veel beweegkansen zijn bij ons op de peuteropvang.” “Zo eenvoudig om de peuters bewegend te laten leren” “Wat goed om te weten dat stoeien bij de motorische ontwikkeling hoort van de kinderen, ik ga kijken waar en wanneer het kan bij ons op de opvang.” “Verrassend simpel en leuk deze beweeg ideeën die ik heb opgedaan tijdens de online training.” “Leuk die verschillende werkvormen!” Dit zijn veel gehoorde reacties van pedagogisch medewerkers die de live online training Spelenderwijs bewegen met peuters volgden. We nemen ze tijdens de training mee in de gezonde start van de peuter, bewegen, buitenspel activiteiten, water drinken, groente en fruit eten. Als pedagogisch medewerker kan jij bijdragen aan de gezond start van de peuter. We lopen over van de ideeën met de peuters en brengen die graag over aan de deelnemers.

Deelnemers leren in deze training door veel te oefenen en te doen. Daarom kunnen de deelnemers het geleerde meteen toepassen op de werkvloer.

Haagse Aanpak Gezond Gewicht

Deze training sluit aan bij de doelstellingen van HAGG: Haagse Aanpak Gezond Gewicht. HAGG streeft naar een gezonde start voor ieder kind in Den Haag. Daarom biedt HAGG deze training kosteloos aan professionals van VVE locaties in Den Haag aan.

Wie

Alle pedagogisch medewerkers die met peuters werken en hun leidinggevenden.

Effect

Pedagogisch medewerkers hebben ruime kennis over het ontwikkelingsgericht stimuleren van peuters en het meegeven van een gezonde start. Daarom dragen de medewerkers deze kennis ook over aan de ouders.

Online trainen

Tijdens de live online training bieden we dezelfde kwaliteit als onze in-company trainingen. Daarom gaan de deelnemers interactief aan de slag. Tijdens de live training zijn alle deelnemers en de trainer in beeld en kunnen interactief contact met elkaar hebben via beeld, chat en geluid. Bovendien kun je live vragen stellen aan de trainer. Daarnaast werken we met breakout rooms waarin deelnemers in kleine groepjes opdrachten samen uitvoeren. Voorafgaand aan de online training ontvangt de deelnemer een link naar de live online training.

Inhoud

 • Waarom is bewegen zo belangrijk voor een peuter?
 • Motorische ontwikkeling en breinontwikkeling.
 • Het leren en ervaren van veel vernieuwende beweeg- en spelactiviteiten voor peuters. Met eenvoudig en goedkoop materiaal zoals viltjes, knijpers, kranten, dozen, lakens, ballen, muziek etc.
 • Beweegkriebels voor jonge kinderen.
 • Het organiseren van spel, speluitleg, vrij spel en geleid spel. Afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van de doelgroep.
 • Beweeg categorieën, doorgaande lijn, aansluiten bij groep 1, SLO doelen.
 • Bewegen op de groep: Beweeghoek!
 • Overgangsmomenten: Wachten kan dat ook anders?
 • Beweegactiviteiten bewust ontwikkelingsgericht inzetten. Bijvoorbeeld hoe stimuleer je met bewegen de taalontwikkeling of sociaal-emotionele ontwikkeling.
 • Bewegen integreren in het dagritme van de groep, koppelen aan thematisch werken, VVE of andere programma’s.
 • Spelenderwijs aanleren van water drinken en het eten van groente en fruit.
 • Het betrekken en informeren van ouders bij Spelenderwijs Bewegen.

Data

Momenteel zijn er geen data gepland. Heb je wel interesse? Vul het formulier in dan nemen we contact op zodra er data zijn!

  Bijeenkomsten online 2 x 2 uur
  Prijs Kosteloos voor deelnemers van een VVE locatie uit Den Haag