Lekker Fit! | Confriends | gezonde leefstijl | jonge kinderen | congres | gemeente Rotterdam

Verdiepingsdag Lekker Fit! 28 september 2022

Een dag boordevol inspiratie over gezonde leefstijl voor jonge kinderen speciaal voor lekker Fit! coaches.

28 september 2022 was er een verdiepingsdag Lekker Fit! 0-4 jaar. Een super leuke en interactieve dag die in het kader stond van kennis opdoen door het volgen van workshops en lezingen. Deze dag is geschikt voor Lekker Fit! coaches, beweegcoaches, voedingscoaches en managers die zich met Lekker Fit! voor 0-4 jarigen bezig houden. 

Dit jaar was het weer een live event. Uiteraard zorgen alle deelnemers dat ze fit en gezond zijn op de verdiepingsdag 2022 zodat we Lekker Fit! blijven met elkaar. Er was keuze uit vijf interessante workshops waarvan je er twee kon volgen.

Programma

08.15 – 08.30 uur Inloop
08.30 – 08.40 uur Officiële opening door Ilke Jellema van Lekker Fit!
08.40 – 08.50 uur Dag aftrap door Miranda Rep van Confriends
08.50 – 09.20 uur Smakelijke Eters door Karen van Drongelen van het Voedingscentrum

09.20 – 09.40 uur Pauze

09.40 – 11.40 uur Workshop ronde 1
Keuze 1 Buitenspelen in het groen | Alles Kan Buiten | Lotte Klein en Anoek Beekhuizen
Keuze 2 Meer groente? Kinderspel! | Voedingsjungle | Michelle van Roost
Keuze 3 Bewegen met het jonge kind | Monkey Moves | Hans Knetsch

11.40 – 12.20 uur Gezonde lunch

12.20 – 13.00 uur Intervisie activiteit

13.00 – 15.00 uur Workshop ronde 2
Keuze 4 Praten met ouders | OKC Chuen | Dewhi Malinka en Marjolijn Ham
Keuze 5 Bewegen door stoepkrijt | Sneaky fitness | Eva Coosje van der Velde
Keuze 6 Bewegen met het jonge kind | Monkey Moves | Hans Knetsch

15.00 – 15.15 Afsluiting en drankje

Workshop 1 Buitenspelen in het groen

Tijdens deze buitenworkshop krijg je als Lekker Fit! coach een mindset mee waardoor je overal mogelijkheden ziet tot ouderwets buitenspelen. Dit doen we aan de hand van prentenboeken, waar het verhaal het toelaat om avonturen te beleven buiten in de natuur. Je gaat zelf ervaren wat buiten zijn en spel met je doet. Samen bespreek je de meerwaarde van buitenspel voor de jonge kinderen. En we gaan oplossingsgericht aan de slag met de evt. drempels die jullie ervaren op de locatie om meer in de natuur te gaan buitenspelen. Heb je een piepklein stukje groen op of bij je locatie? Dan is dit de workshop die je moet gaan volgen! De workshop vindt plaats in het Zuiderpark.
Door Lotte Klein en Anoek Beekhuizen van Alles Kan Buiten.

Workshop 2 Meer groente? Kinderspel!

Pedagogisch medewerkers zijn vanaf de introductie van de eerste hapjes bezig met een gezonde eetopvoeding van kinderen. Met hun kennis, geduld en vaardigheden kunnen pedagogisch medewerkers dan ook een belangrijke rol spelen in het leren lusten van groente. De workshop richt zich daarom op hoe pedagogisch medewerkers de groente-inname kunnen stimuleren, op de opvang en thuis. Veel ouders maken zich zorgen om de groente-inname van hun kind. Tegelijkertijd zien we dat veel kinderen in Nederland dagelijks te weinig groente binnenkrijgen. Hoe fijn zou het zijn als je als kinderopvang die zorg bij ouders weg kan nemen? In de workshop krijgen de Lekker Fit! coaches praktische tips. Samen gaan we op zoek naar slimme oplossingen om kinderen meer groente te laten eten en onderzoeken we de mogelijkheden wat pedagogisch kunnen doen om ook de ouders hiervoor te enthousiasmeren. Daarbij houden we oog voor variatie in groente en het op een speelse manier aanleren van nieuwe smaken. Kortom een inspirerende workshop met afwisseling tussen theorie en praktijk.
Door Michelle van Roost van Voedingsjungle.

Workshop 3 en 6 Bewegen met het jonge kind

Tijdens de workshop bewegen met het jonge kind gaan we in op de verschillende beweegvaardigheden die er zijn. De beweegvaardigheden vormen de wetenschappelijke basis voor het bewegen met kinderen. Wat mag je verwachten van een kind van een bepaalde leeftijd? En hoe kun je bewegen met jonge kinderen stimuleren op een leuke manier? Uiteraard gaan we praktisch aan de slag. Na afloop van de workshop heb je weer nieuwe inspiratie en onderbouwing opgedaan om met de kinderen op de locatie Lekker Fit! in beweging te zijn. En om je collega’s weer te inspireren met apen-leuke beweegactiviteiten.
Door Hans Knetsch van Monkey Moves.

Workshop 4 Praten met ouders

Gezonde leefstijl voor jonge kinderen. Dat doe je natuurlijk samen met de ouders! Lekker Fit! op het kinderdagverblijf is een mooie start voor de jonge kinderen. En wat kan de ouder thuis doen? Regelmatig ga je in gesprek met de ouders in de kinderopvang over gezonde leefstijl. Waarom lijkt het dat je boodschap bij de ene ouder wel aan komt en bij de andere ouder niet? Veranderen naar gezondere leefstijl kan een lastig proces zijn voor ouders. Tegelijkertijd brengt verandering ook nieuwe kansen met zich mee, verbeteringen, trots over eigen kunnen en bevestiging dat iets wel kan. In deze workshop ga je aan de slag met oudergesprekken. Je leert over effectief communiceren en krijgt inzicht in de motiverende gespreksvoering.
Door Dewhi Malinka van OKC Chuen en Marjolijn Ham.

Workshop 5 Bewegen met stoepkrijt

In deze buitenworkshop word je geïnspireerd om hoe je nog meer beweeguitdagingen kunt ontdekken op jullie buitenterrein. Een saai grijs tegelplein? Geen punt! We gaan aan de slag met stoepkrijt, krijtspuitbussen en sjablonen en dagen de jonge kinderen daarmee uit tot bewegen. Tijdens de workshop ga je ook zelf sjablonen ontwerpen en krijg je veel ideeën voor je eigen Lekker Fit! locatie. Kijk alvast voor een impressie van Sneaky Fitness film Deze workshop vindt voor een groot deel plaats op het Zuidplein.
Door Eva Coosje van der Velde van Sneaky Fitness.

Locatie

Theater Zuidplein,
Gooilandsingel 95,
3083 DP Rotterdam.

Aanmelden

Kan volgend jaar weer!