Lekker Fit! training

Inschrijven verdiepingsdag Lekker Fit! 1 oktober 2019

Een dag boordevol inspiratie over gezonde leefstijl voor jonge kinderen.

Welkom! Je hebt een uitnodiging ontvangen voor de terugkomdag Lekker Fit! 0-4 jaar op 1 oktober 2019. Een super leuke dag die in het kader staat van kennis opdoen door het volgen van workshops en lezingen. En uiteraard door het ontmoeten van collega’s van Lekker Fit! locaties in Rotterdam. Deze dag is geschikt voor beweegcoaches, voedingscoaches, locatiemanagers en andere belangstellenden die zich met Lekker Fit! voor 0-4 jarigen bezig houden. 

Schrijf je in voor 25 september door onderstaand formulier in te vullen en maak een keuze voor een workshop in ronde 1 en in ronde 2. Alle workshops worden 2 maal gegeven.

Programma

08.30 – 09.00 uur Inloop
09.00 – 09.05 uur Opening en mededelingen / warming up
09.05 – 09.30 uur Groene Kinderopvang met Muriel Vermeijs en Marloes Adriaansen, Kibeo
09.30 – 10.00 uur Smaak Safari Box door Janneke van Lummel, Smallsteps en Vicky van der Veen.
10.00 – 10.15 uur Pauze
10.15 – 12.15 uur Workshopronde 1  ( 4 keuze sessies)
12.15 – 12.45 uur Lunch
12.45 – 14.45 uur Workshopronde 2  ( 4 keuze sessies)
14.45 – 15.00 uur Pauze
15.00 – 16.00 uur Intervisie activiteit

Workshop 1 Ademwijs in de kinderopvang

Tijdens deze leuke, luchtige en vooral actieve workshop leren de deelnemers van de ademtrainer ademoefeningen die je met de kinderen kan doen. Kinderen die zelf kunnen reguleren zitten lekkerder in hun vel. In de workshop leer je ook wat de invloed is van je eigen ademhaling op het kind en op de groep. Creëer meer rust en ontspanning op de groep door middel van het inzetten van de ademhaling. Zo kan je (beweeg) activiteit en rust goed combineren op je Lekker Fit! locatie. De ademoefeningen kan je na afloop goed overbrengen op je collega’s van je locatie.
Door Lilian Korzilius van Confriends.

Workshop 2 Peuters in het Wild

Leer hoe je gezond eten, buiten spelen en de natuur ontdekken aan elkaar kunt verbinden.
Maak gebruik van o.a. knuffeldieren en handpoppen om de peuters interesse te geven in gezond eten. Tijdens deze workshop neemt de trainer je mee in het spel hoe je deze Lekker Fit! onderdelen op een leuke manier met elkaar kunt verbinden. Doe volop inspiratie op wat je op je eigen buiten terrein met de kinderen kunt doen. Je ontvangt 2 uitgewerkte programma’s; Meester Haas geeft zintuigen les en Er is een Kip jarig.
Door Bart de Koning van Peuters in het Wild.

Workshop 3 Circus op de locatie

Deze circus workshop is voor iedereen geschikt die werkt met kinderen tussen de 0 en 4 jaar. In deze workshop ga je aan de slag met nieuwe beweeg ideeën voor kinderdagverblijf en peuterspeelzaal met het thema “circus-zonder-circusspullen”. Dus vooral met alles wat er voorhanden is op een Lekker Fit! locatie. Na afloop bruis je van de ideeën die je kan doen met de materialen uit de beweegbak van Lekker Fit! Daarnaast heb je geleerd hoe je het thema circus met weinig moeite en een echte circussfeer kunt neerzetten. Zoek de jongleerdoekjes alvast op je locatie want daar kan je na afloop zoveel mee doen! Door Bas Kleijnen van Circus Tadaa!

Workshop 4 Voedingsjungle

Deze leuke en goed onderbouwde workshop richt zich op pedagogisch medewerkers en de ouderbetrokkenheid. De workshop bestaat uit 3 onderdelen:
1. Vaker is niet beter. Als het om eten gaat, dan telt niet alleen het ‘wat’, maar spelen ook het ‘hoe vaak’ en ‘wanneer’ een belangrijke rol. Te vaak eten is niet gezond voor je lijf maar ook niet voor je tanden.
2. Lust ik niet! Een nieuwe smaak leren lusten gaat niet altijd vanzelf. Hoe werkt de smaakontwikkeling? En hoe kun je als pedagogisch medewerker helpen in dit proces? Vaak is het meer dan alleen de smaak die in het leren lusten een rol speelt.
3. Ah…. Mag ik die??? Niet één snoepje, maar twee voor een traktatie, of toch die beker limonade, dat ijsje of dat extra snoepje, omdat het zo lekker is..? Waarom zou je het wel of niet doen? Wat maakt het nu eigenlijk uit?
Door Michelle van Roost en/ of Manon van Eijsden van Voedingsjungle.

Locatie

Pompgebouw de Esch,
Rijnwaterstraat 11,
3063 HC Rotterdam.

Aanmelden

Je kunt met onderstaand formulier je direct aanmelden voor deze dag en je keuze aangeven voor de workshops.