Online training train je mindset in de kinderopvang stresspreventie

Online training Train je Mindset in de kinderopvang

On line training voor meer werkplezier en stresspreventie in de kinderopvang

Werken in de kinderopvang is leuk en soms uitdagend. Medewerkers in de kinderopvang komen zo nu en dan voor lastige situaties te staan. Wat kan leiden tot het ervaren van stress en negatieve emoties. Daardoor reageren medewerkers anders dan ze graag zouden willen, zijn minder flexibel, voelen spanning in hun lijf en spenderen veel tijd in hun hoofd met piekeren.

Deze online training in onze virtuele classroom bevat onderdelen van verschillende methoden, zoals RET (Rationele Emotieve Training), ACT (Acceptance Commitment Training) en Oplossingsgericht Werken.

Medewerkers uit de kinderopvang leren en ervaren dat de gebeurtenissen op zich geen stress veroorzaken, maar de manier waarop je met deze gebeurtenissen omgaat wel. Wat zit er wel of niet in je cirkel van invloed? Wat is het effect van niet-helpende gedachten, overtuigingen en emoties op jouw handelen en probleemsituaties? En welk effect heeft dit op jou, de kinderen, klanten en je werk? Hoe kun je meer vanuit rust en ontspanning werken en prioriteiten te stellen?

Deelnemers leren in deze live online training door veel te oefenen en te doen. De online training is praktijkgericht, deelnemers krijgen tussentijdse opdrachten en challenges om het geleerde meteen toepassen in hun werk.

Wie

Alle medewerkers in de kinderopvang, zowel pm-ers, leidinggevenden als administratie en planning.

Effect

Meer ontspannen werken, denken en doen. Oplossingsgerichte en helpende mindset koppelen aan effectief gedrag op de werkvloer. Voor meer werkplezier en stresspreventie.

Online trainen

Tijdens de live online training bieden we dezelfde kwaliteit als onze in-company trainingen. De deelnemers gaan interactief aan de slag met hun persoonlijke leerdoelen. Tijdens de live training zijn alle deelnemers en de trainer in beeld en kunnen interactief contact met elkaar hebben via beeld, chat en geluid. Je kunt live vragen stellen aan de trainer. Ook werken we met breakout rooms waarin deelnemers in kleine groepjes opdrachten samen uitvoeren. Voorafgaand aan de online training ontvangt de organisatie een link naar de live online training.

Inhoud

Deze online Mindset training voor de kinderopvang wordt op maat gemaakt.  Aan bod kan komen:

  • Bewustworden gedragspatronen en valkuilen op de werkvloer.
  • Verschil pro-actief of re-actief reageren vanuit de Cirkel van invloed (Covey).
  • Het brein en gedragsverandering.
  • Ben je een DIP-er of DIM-er, denk je in problemen of mogelijkheden? Zet je oplossingsgerichte bril op!
  • Rationele Emotieve Training (RET); omgaan met irrationele gedachten.
  • Acceptance Commitment Training (ACT) waarmee de deelnemer leert flexibeler met situaties om te gaan, in het hier en nu te zijn en waardegericht te handelen en te doen.
  • Toepassen op de werkvloer; anders denken is anders doen.

Deze training kan uitgebreid worden met onderdelen uit onze training werkplezier en stresspreventie in de kinderopvang.

Het is mogelijk om tijdens of na afloop deelnemers individueel een online coachingstraject aan te bieden.

Liever deze training fysiek op uw locatie? Kijk dan hier.

Uiteraard is een combinatie van online en op locatie trainen ook mogelijk. Vraag hier vrijblijvend naar onze mogelijkheden.

Bijeenkomsten 1 -4  dagdelen
Prijs € 490,- per bijeenkomst per groep.  BTW vrijgesteld.