Training je Mindset voor zorgprofessionals | Sterk in werk | Confriends

Train je Mindset voor Zorg en Welzijn

Training, workshop, cursus over persoonlijke groei voor meer werkplezier.

Werken in de zorg en welzijn is leuk en soms pittig en hectisch. Als medewerker in de zorg kom je zo nu en dan voor lastige situaties te staan. Hierdoor kun je stress en negatieve emoties ervaren. Je reageert anders dan je wilt, spendeert teveel tijd in je hoofd met piekeren en voelt spanning in je lichaam. De innerlijke communicatie kan dan soms flink in de weg zitten en een echte energievreter zijn.

In deze training leert de zorgprofessional dat de gebeurtenissen op zich geen stress veroorzaken, maar de manier waarop je met deze gebeurtenissen omgaat wel. Wat zit er wel of niet in je cirkel van invloed? Wat is het effect van niet-helpende gedachten, overtuigingen en emoties op jouw handelen en probleemsituaties? En welk effect heeft dit op jou, je cliënten en je werk? Hoe kun je meer vanuit rust en ontspanning werken en prioriteiten te stellen?

Deze training bevat een mix van RET (Rationele Emotieve Training), ACT (Acceptance Commitment Training) en Oplossingsgericht Werken.

Accreditatie is mogelijk. Bijvoorbeeld training voor kraamverzorgenden: deze ontvangen per bijeenkomst 3 accreditatiepunten bij Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden KCKZ.

Wie

Zorgprofessionals, kantoorpersoneel, leidinggevenden in de zorg en welzijn. Bijvoorbeeld uit de kraam-, ziekenhuis-, gehandicapten-, verpleeghuiszorg etc.

Effect

Bewustwording en het oplossingsgericht leren ombuigen van belemmerende gedachten, emoties en gedrag. Persoonlijke groei en duurzame inzetbaarheid. Deze training sluit goed aan bij vitaliteitstrajecten.

Inhoud

De training wordt op maat gemaakt; afgestemd op de wensen van de opdrachtgever en deelnemers. Kan zowel in workshop als in trainingsvorm aangeboden worden.

Mogelijke onderwerpen:

  • Bewustworden ineffectieve gedragspatronen en valkuilen op de werkvloer.
  • Verschil pro-actief of re-actief reageren vanuit de Cirkel van invloed (Covey).
  • Ben je een DIP-er of DIM-er, denk je in problemen of mogelijkheden? Zet je oplossingsgerichte bril op!
  • Niet-helpende gedachten leren ombuigen.
  • Een oplossingsgerichte mindset koppelen aan effectief gedrag. Anders denken is anders doen.
  • Emotiemanagement; welke behoefte ligt er onder je emoties?
  • Persoonlijk actieplan, toepassen in de praktijk.

Deze training is uit te breiden met onderdelen van onze stresspreventie en werkpleziertraining in de zorg.

Bijeenkomsten  1 – 4 dagdelen.
Prijs € 545,- per bijeenkomst per groep. BTW vrijgesteld.
Exclusief eventuele voorbereidingskosten en reiskosten van de trainer.